Diever.

Diever is een rustiek dorp in Zuid West Drenthe en staat in de Zoover top 10 van mooiste dorpen van Nederland.

Een prachtig dorp voor ruimte en rustzoekers. Waar de stilte hoorbaar is en waar u echt energie op doet. Daar waar de nachten nog echt donker zijn en u ‘s avonds heerlijk kunt genieten van een prachtige sterrenhemel.

Diever, landelijk bekend door de prachtige  Shakespeare Spelen. Al 70 jaar een begrip. www.shakespearetheaterdiever.nl

Het ruim 2000 inwoners tellende dorp is goed voorzien van gezellige restaurants, boetiekjes en speciaalzaken. De plaatselijke ondernemers willen u graag verwennen.

Omgeving.

Rondom Diever is er van alles te beleven. De pluktuinen ( o.a. bessen, bloemen ) liggen op fiets afstand. Geniet te voet, per fiets of met je paard in “Het Drents-Friese Wold” en “Het Dwingelerveld”. Beide Nationale Parken zijn groots en afwisselend. Met bossen, zandverstuivingen, heide en landerijen. Bijzonder geliefd zijn de avontuurlijke atb-routes als ook de vele paden die speciaal voor paard en wagen zijn ingericht. Dichtbij Diever ligt “het Blauwe Meer”, een schitterend natuurzwemwater. Daarnaast kunt u heerlijk zwemmen in het openluchtzwembad in Dwingeloo.

Hapje en drankje.

Lekker eten vind je op loopafstand in Restaurant ‘t Keernpunt, Brinkzicht, Dorpsrestaurant De Lange of het Landhotel Diever. Ook in Dieverbrug en Dwingeloo zitten leuke restaurantjes.

Buurtdorpen en Steden.

Ook de buurtdorpen Ansen, Uffelte, Dwingeloo en Havelte zijn zeker een bezoekje waard. Prachtig te bereiken via de mooie fiets en/of zandpaden. Zoek je vertier in de stad….in 20 tot 30 minuten sta je zo in het hartje van de historische steden Assen en Meppel. In een klein uurtje sta je aan de voet van de Martinitoren in Groningen.