Diever

Diever is een rustiek dorp in Zuid West Drenthe en staat in de Zoover top 10 van mooiste dorpen van Nederland. Een prachtig dorp voor ruimte en rustzoekers. Waar de stilte hoorbaar is en waar u echt energie op doet. Daar waar de nachten nog echt donker zijn en u in de avond heerlijk kunt genieten van een prachtige sterrenhemel. Diever, landelijk bekend door de prachtige Shakespeare Spelen. Al 70 jaar een begrip. www.shakespearetheaterdiever.nl  Het ruim 2000 inwoners tellende dorp is goed voorzien van gezellige restaurants, boetiekjes en speciaalzaken. De plaatselijke ondernemers willen u graag verwennen.

Omgeving

Rondom Diever is er van alles te beleven. De pluktuinen ( o.a. bessen, bloemen ) liggen op fiets afstand. Geniet te voet of per fiets in “Het Drents-Friese Wold” en “Het Dwingelerveld”. Beide Nationale Parken zijn groots en afwisselend. Met bossen, zandverstuivingen, heide en landerijen. Bijzonder geliefd zijn de avontuurlijke ATB-routes als ook de vele paden die speciaal voor paard en wagen zijn ingericht. Dichtbij Diever ligt “het Blauwe Meer”, een schitterend natuurzwemwater. Daarnaast kunt u heerlijk zwemmen in het openluchtzwembad in Dwingeloo en Havelte.

Hapje en drankje

Lekker eten vind je op loopafstand in Restaurant ‘t Keernpunt, Restaurant Brinkzicht, Dorpsrestaurant De Lange of het Landhotel Diever. Ook in Dieverbrug en Dwingeloo zitten leuke restaurantjes.

Buurtdorpen en Steden

Ook de buurtdorpen Ansen, Uffelte, Dwingeloo en Havelte zijn zeker een bezoekje waard. Prachtig te bereiken via de mooie fiets en/of zandpaden. Zoek je vertier in de stad….in 20 tot 30 minuten sta je zo in het hartje van de historische steden Assen en Meppel. In een klein uurtje sta je aan de voet van de Martinitoren in Groningen.

Fietsen

Per Fiets of ATB door de 3 Nationale Parken rondom Diever. Omringd door 3 Nationale Parken is het hier fantastisch fietsen en wandelen. Breng wat meer vaart en spanning erin en huur ATB’s of neem ze zelf mee. De uitgezette routes zijn best uitdagend. Fietsen huurt u bij Kleijberg.  Voor de mooiste fietsroutes klikt u hier!

 

Actief met De Jongens van Outdoor

Met Nationaal Park “het Drents-Fries Wold” op steenworp afstand ben je zo in de natuur. Er is veel mogelijk qua uitdagende buitenactiviteiten, zoals bootcamp, mountainbiken, klimmen,  en escape rooms. Gasten hebben uitstekende ervaringen met de Jongens van Outdoor in Appelscha. Klik hier voor contact met de Jongens van Outdoor.

 

Festivals en activiteiten door de Ondernemersvereniging Diever

De Ondernemersvereniging Diever ( OVD ) zet zich volop in voor een reeks mooie evenementen. Elk jaar weer. Hoogtepunt is de Oldtimer dag op de eerste zaterdag van juli. De volledige agenda van de activiteiten vindt u hier.

 

Historisch Diever

Bezoek het OERmuseum, de rijksmonumenten ten tijde van de Open Monumenten dag, een hunebed of naar het onderduikershol.

 

Verdere tips en informatie

Zie eveneens de volgende sites voor een overzicht van verdere activiteiten en tips in de nabije omgeving.